Участниците в Международния фолклорен фестивал си пожелаха отново да се срещнат в Пловдив

11:46, 04 авг 16 / Култура 25 1114 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръчно изработен фотоалбум със снимки от събитието и уникална керамична чиния на майсторката Цветана Видева получиха участниците в XXII Международен фолклорен фестивал. Днес техни представители гостуваха в Община Пловдив и също донесоха подаръци. Те бяха посрещнати и приветствани от заместник-кмета по култура Амелия Гешева.



"Искрено се надявам, че сега, когато вече сме към финала на фестивала, онова, което е останало у вас като усещане, е свързано с най-прекрасната емоция за един прекрасен град, в който ще се завръщате като място, където можете да срещнете приятели и да изявяват вашия талант и за години напред", каза в приветствието си Гешева. Тя благодари за фолклорния празник от името на гражданите на Пловдив.



"Получи се един страхотен фестивал, утре закриваме това издание и вече поглеждаме към 23-тото. Станаха много хубави концерти както в Пловив, така и в Асеновград и Хисаря", заяви шефът на отдел "Култура" Кирил Велчев. Той пожела на всички да се видят отново на пловдивска сцена, особено през 2019-а, когато Градът под тепетата ще е Европейска столица на културата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама