Дават 1 750 000 лв. за три социални центъра

12:43, 04 авг 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1 750 000 лв. ще отидат за различни социални услуги, насочени към деца в три центъра в столицата. Това обявиха днес кметът на София - Йорданка Фандъкова и социалният министър Зорница Русинова. Те подписаха договор за изпълнението на проект „Комплекс за интегрирани социални услуги за деца и семейства“. Парите ще се насочат към три центъра от семеен тип, намиращи се в "Овча купел", "Илинден" и "Слатина". Те идват по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

"Успяхме да закрием всички домове от стар тип и на тяхно място вече имаме 13 центъра от семеен тип, 2 преходни жилища и 1 защитено жилище", представи данните Фандъкова  пред социалния министър. Парите идват по програма на социалното министерство и затова министър Русинова посети  Центъра за настаняване от семеен тип „Иван Вазов”, който се намира на ул. „Жорж Дантон” № 54 в кв. „Надежда“ 1. В него има 11 деца, голяма част от тях са дошли от скандалния вече бивш дом "Асен Златарев". 

"Избрах тук да подпишем договора, за да покажем на министъра какво сме направили досега", отсече Фандъкова. Тя, придружена с Русинова, разгледа стаите на децата. Лия, която е на 11 години, ги разведе из дома и след това подари на социалния шеф и на столичния кмет картини, изрисувани лично от нея.  

Около 26 млн. лв. ще отидат по програми за социални, здравни и образователни  услуги към центрове в 60 общини, допълни още социалният министър Русинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама