Сдружението на сираците строи нова фитнес площадка в Плевен

13:00, 04 авг 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националното сдружение на сираците, съвместно с община Плевен ще изгради нова площадка за стрийт фитнес в града. Това съобщи на пресконференция днес  председателят на дружеството Слави Михайлов . Площадката ще е в парк „10-ти декември”,като за построяването й от спонсори са събрани общо 15 000 лева. Общината е предоставила безплатно терена, а инженер и архитект са направили проекта безвъзмездно, поясниха организаторите.

Важно е  да събудим желанието за спот у децата, които да излязат на площадката, вместо да стоят пред компютъра, каза депутатът Владислав николов, който също е сред инициаторите.

В Центъра за настаняване от семеен тип в града има много желаещи да тренират и имат физическите дадености за това, но няма подходящи места в града, споделиха организаторите на срещата.

В Плевен преди няколко години беше изградена фитнес площадка, която обаче не е достатъчна, казаха те. Новата ще е почти двойно по-голяма като площ и ще има поне десет уреда.

Надяваме се те да те стават обект на вандалски прояви като детските площадки, казаха организаторите. Идеята е за в бъдеще при новата площадка да се изгради и алея на славата на плевенските спортисти, добави Слави Михайлов.

Ще се радваме идеята за спорта да събере на едно място хора в неравностойно положение и от нормална семейна среда, добави той и идимо развълнуван разказа за момче с тежка съдба, което нямало пари за маратонки.

На 9 август ще се проведе и национално състезание по стрийт фитнес, в което участие ще вземат над 30 участника от София, Монтана, Белоградчик, Пловдив, Девин, Велико Търново, Стара Загора, Плевен и др. Категориите са три-до 17 години, над 17 и  жени. Надпреварата ще се проведе под егидата на депутата Владислав Николов и Йордан Грижов, общински съветник и зам.-председател на комисията по младежки дейности, спорт и туризъм в местния общински съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама