Червен индекс за опасност от пожари обявиха в Сливенска област

13:18, 04 авг 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Червен индекс за опасност от пожари е обявен на територията на Сливенска област, съобщиха за Радио „Фокус” от Районната противопожарна служба. Заради високите температури е пожарите са трудни за овладяване.

От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен съветват да да се спазва забраната за палене огън на открито през пожароопасния сезон, да не палят безконтролно стърнища и селскостопански отпадъци, да не хвърлят недоизгасени фасове сред природата по време на излети, риболов или през стъклата на леките автомобили по време на пътуване.

Не трябва да се пали огън под никакъв предлог във ветровито време, както и в близост до постройки, моторни превозни средства, лесно запалими материали, сухи тревни площи и гористи местности. В никакъв случай огънят не трябва да се оставя без надзор, а мястото на огнището не трябва да се напуска, докато не се уверим, че огънят е добре загаснал.

Преди изобщо да се пали огън, трябва да се осигурят някакви елементарни подръчни средства за гасене, като кофа с вода, лопата, мотика, тупалки. При пожар незабавно трябва да се съобщи на телефон 112.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама