Община Русе осъдена да плати обезщетение за кола, повредена в дупка на пътя

13:50, 04 авг 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският районен съд се произнесе в полза на жена, повредила колата си след попадане в дупка на улица в дунавския град.

През януари тази година при извършване на маневра, русенката попаднала в увреждането на настилката, което било с размери 1,80 м. на 60 см. и дълбоко около метър. Препятствието на пътя не било обозначено. Изваждането на автомобила от дупката също представлявало проблем и станало много трудно.

Повредите по колата пък включвали радиатор за смяна, както и двата фара, предните носачи и единият амортисьор. Щети имало по предната броня, по предните гуми, както и по джантите им, които били изкривени, предното обзорно стъкло било спукано и др. Ремонтът с части втора употреба струвал общо 817 лева.

Жената си поискала тези пари от общината чрез съда, както и 500 лева обезщетение за неимуществени вреди.

Общината оспорила иска с твърдението, че дупката е причинена от ВиК авария и отговорност трябва да се търси не от нея, а от оператора.

Съдът признал неимуществените вреди на жената, но имуществените оценил на 100 лева. Местната власт ще трябва да покрие и част от разноските, които собственичката на повредения автомобил направила за водене на делото.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Русенския окръжен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама