Подпомагат родители и деца в риск

14:17, 04 авг 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благоевградски семейства имат възможност да получат комплексна подкрепа, изцяло свързана с грижите за малките деца,както и че ще бъде осигурено и консултиране от специалисти. 

Дейностите са по европейски проект, по който работи Общинската администрация в града.

Предвидени са пет вида дейности. 

Първата от тях касае ранна интервенция на уврежданията. Целта е да бъде предотвратено изоставянето и институционализирането на деца с увреждания и изграждане на специални умения за отглеждане на деца с увреждания.

Втората дейност от проекта е концентрирана върху осигуряване на подкрепа на деца с увреждания за успешна интеграция в първи клас в масовото училище. 

Семейства в риск или малцинствени групи, ще получават психологическа подкрепа и консултиране за формиране на умения у бъдещи и настоящи родители, при които са констатирани дефицити на връзката родител-дете. 

Ще бъде осигурено редовно наблюдение на здравното, физическото и психомоторното развитие на бебетата и децата, като услугата е и мобилна,когато е  необходимо. 

С реализирането на проекта се цели и увеличаване на готовността на децата и мотивацията им за равен старт в училище. За работа с децата и техните родители ще бъдат назначени специалисти, сред които медицински сестри, психолог, социални работници, медиатори, педиатри и стоматолог. Работните места ще бъдат обявени на сайта на Община Благоевград. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама