Рейсовете от Хасково за Димитровград вече на 15 минути

14:22, 04 авг 16 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Промени в маршрутните разписания по автобусната линия Хасково – Димитровград бяха приети днес от Областната комисия по транспорт с председател заместник областния управител Валентин Ангелов. Новостите са съобразени с промяната в пътникопотока през последните години и са направени от общините Хасково и Димитровград.

Идеята е в пиковите часове от 6,00 до 18,00 часа автобусите между двата града да се движат на 15 минути, от 18,00 до 19,00 часа на 20 минути, а от 19,00 до 22,30 часа на 30 минути.

Общо между двата града се правят дневно 59 курса. Промяната ще влезе в сила, след като Областният управител на Хасково Станислав Дечев утвърди новите маршрутни разписания и възложи на общините тяхното изпълнение.



Ангажимент на местните администрации е да информират гражданите за промените. С тези разписания до голяма степен ще се разреши проблемът с т.нар. нелегални таксита, коментираха членове на Областната комисия по транспорт. Те гласуваха още променя в разписанието на автобусна линия Велико Търново- Крумовград. По предложение на Областна администрация Кърджали автобусът от и за Велико Търново вече ще спира и в Хасково. До сега на територията на наша област тази линия е имала спирка само в Димитровград. Идеята бе приета единодушно от членовете на комисията. С нея на практика се отваря още една транспортна възможност за пътниците от Хасковска област към Северна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама