Полицаите каналджии не искат в ареста, съдът каза, че са опасни за обществото

14:44, 04 авг 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на защитата за по-лека мярка за неотклонение на четиримата полицаи, обвинени в каналджийство и взимане на подкуп от трафиканти на хора, съобщава "Фокус".

Продан Георгиев, Георги Жеков и Николай Григоров ще останат в ареста, а на Красимир Евтимов бе потвърдена мярката „домашен арест". Причината за по-леката мярка на Евтимов е, че той е имал ограничено участие в организираната престъпна група. Съдът смята, че има достатъчно данни, за да се направи обосновено предположение, че четиримата са извършили престъпленията, в които са обвинени, а първоинстанционният съд е постановил основателно техните мерки.

За ръководител на групата се смята Георги Жеков, който според прокуратурата е давал указания на другите четирима за това кои коли да се пропускат. Основният свидетел по делото е Ивайло Николов, срещу него все пак има повдигнати отделни обвинени за трафик на бежанци. Пред съда и четиримата заявиха, че не са участвали в „организирана престъпна група”.

Спецсъдът отхвърли възможността, че обвиняемите могат да се укрият, но посочи, че има реална опасност те да извършат ново престъпление, с оглед и високата степен на обществена опасност на действията, в които четиримата са обвинени.

Според адвокатите на полицаите липсват достатъчно доказателства за вината им,. Прокуратурата обаче е категорична, че има достатъчно данни срещу тях, които са събрани по време на акцията за задържнането им. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама