Ключови решения по трансграничното сътрудничество между България и Румъния обсъждат в Русе

14:48, 04 авг 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четвърто заседание на Комитета за наблюдение на Програмата Interreg V-A Румъния – България се провежда днес в зала „Европа“ на Доходното здание.

Съпредседател на форума е заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. На заседанието присъстват още ръководителят на Управляващия орган Юлия Херцог, Мария Дузова –главен директор на главна дирекция „Управление на териториалното сътрудничество” към МРРБ, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, областният управител Стефко Бурджиев, председателят на Общински съвет – Русе чл.-кор. проф. Христо Белоев, ректорът на РУ проф. Велизара Пенчева, областни управители и др.

„Днес обсъждаме ключови решения по Програмата и да коментираме какво можем да подобрим. Целта е проектите да са с най-голям принос и ефект за трансграничните региони“, заяви Деница Николова.

По време на срещата се обсъждат резултатите от първата покана за набиране на проектни предложения – инвестиционна част, която стартира на 26 март и приключи на 30 септември миналата година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама