НФСБ отново предлага забрана за религиозна агитация по улиците на Шумен

15:27, 04 авг 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националния фронт за спасение на България отново ще внесе предложение до Общински съвет в Шумен за забрана на религиозната агитация по улиците на града.

Това съобщи общиснкият съветник и местен лидер на НФСБ Наталия Стефанова.

Формацията предложи подобен текст през февруари, но в по-голямата си част той бе отхвърлен и бе приета единствено забраната за разпространение на религиозна литература по домовете на хората.

В свое становище Наталия Стефанова посочва връзка между забраната и инцидента с битият преди няколко дни представител на „Свидетели на Йехова” в Шумен.

Ако колегите общински съветници бяха обърнали внимание на нашето предложение и във конструктивен тон, бяхме намерили начин да регламентираме религиозната агитация по улиците на Шумен,  убена съм, че този неприятен инцидент би следвало да бъде предотвратен, посочва общинският съветник от НФСБ.

Тя допълва, че този вид литература се разпространява на обособените места за отдих и така гражданите са притеснени във време на почивка, макар и на улицата.

Ще се опитаме сега в предстоящата работа по промяната на Наредба 1 да поставим  на колегите отново този въпрос за взаимно обсъждане, и се надявам да намерим решение, посочва още Наталия Стефанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама