Безплатен паркинг за 80 коли правят на бул. "Найчо Цанов" в Пловдив

16:11, 04 авг 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В безплатен обществен паркинг за близо 80 автомобила ще бъде превърнат до края на септември голям терен между булевардите "Найчо Цанов" и "Санкт Петербург" в Пловдив. Това съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който днес посети мястото на строителните дейности.

В момента там работят екипи на фирмата изпълнител "Пътинженеринг". Пространството от 2.2 декара е общинска собственост и по регулация е предназначен за изграждане на пътна връзка на бул. "Санкт Петербург" с надлез "Родопи".



Преди двадесетина година при изграждането на надлеза къщите там са отчуждени от държавата, но така нареченото "ухо" не е построено.

"Тук имаше самонастанени лица, които бяха изведени от постройките, след което започна цялостното почистване на терена. На това място ще реализираме огромен паркинг с капацитет над 75 автомобила, който ще е от изключителна полза както за живеещите, така и за работещите", заяви Стаменов. Той припомни, че тук се намира и най-големият блок в района.



По желание на гражданите в единия край на терена се предвижда в бъдеще да бъде обособена кучешка площадка.

"В непосредствена близост има изключително красив парк с детска площадка. С изграждането на паркинга и обособяването на мястото за домашни любимци ще бъде завършено облагородяването на цялата зона", коментира още районният кмет Георги Стаменов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама