Оставиха в ареста молдовеца, опитал да мине Дунав мост с цигари за 750 000 лв.

16:14, 04 авг 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържаният по искане на Районна прокуратура – Русе, молдовски гражданин, опитал да пренесе през границата на страната цигари без бандерол за 750 000 лв., остава в ареста.

Това определи, днес, Окръжен съд Русе, след като разгледа и остави без уважение жалбата на задържания, потвърждавайки взетата му мярка за неотклонение задържане под стража.

Иван Ц. е привлечен като обвиняем по досъделно производство, водено от Районна прокуратура – Русе за това, че на 23.07. на ГКПП „Дунав мост“, държал акцизни стоки по смисъла Закона за акцизите и данъчните складове - общо 100 000 броя кутии цигари марка “MARBLE”,- вишнева опаковка, по 20 къса в кутия, 84 мм, с надпис “FOR DUTY FREE SALE ONLY”; всички без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон, на обща стойност 750 000 лв., като случая е немаловажен и предмета на престъплението е в големи размери- престъпление по чл. 234 ал.2 т.3 вр. ал.1 пр.2 от НК..

Съдът прие за основателни мотивите на прокуратурата, че са налице всички законови предпоставки за вземане спрямо Иван Ц. на мярка за неотклонение задържане под стража. Магистратите отчетоха, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Иван Ц. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, като за посоченото престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 до 8 години. Обвиняемото лице е чужд гражданин и няма регистрирани постоянен и настоящ адреси в страната, поради което е налице реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Поради това съдът потвърди взетата по отношение на молдовския гражданин мярка за неотклонение задържане под стража.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Русе действията по разследването продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама