Започна шестото издание на „Фолклорен извор” в село Царевец

16:58, 04 авг 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири дни, изпълнени с много музика и фолклор от всички краища на България, предстоят  село Царевец. За шеста поредна година, организаторите поставиха началото на фестивала с молебен за здраве и благополучие.  

Кметът на Община Свищов Генчо Генчев, който е и член на журито, благодари на всички спомоществователи и основни партньори, с помощта на които, вече 6 години Национален фестивал „Фолклорен Извор” придобива все по-голяма популярност и значение.  Д-р Силва Хачерян, като член на журито и представител на Министерството на Културата поднесе поздравителен адрес, с който приветства развитието и популяризирането на българския фолклор. Поздравителни адреси бяха получени и от народния представител Марияна Бояджиева и председателя на БСП Корнелия Нинова.

  След като представиха  журито, домакините откриха фестивала с изпълнението на ансамбъл „Фолклорен извор”, с ръководител Явор Узунов. През целия ден групите от различни краища на България ще се изявяват със своите песни и танци, а вечерта всички ще се наследят на концерта на Представителния фолклорен ансамбъл на Македония „Коле Неделковски” от град Велес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама