Бременни жени тръгнаха на училище в Търговище

18:01, 04 авг 16 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Как да познаем, че раждането започва? Колко продължава? Как да се грижим за малкия човек от първия му ден у дома?" - тези и други важни за всеки бъдещ родител теми обсъждаха в училището за бременни, организирано от Клуба на нестопанските организации в Търговище.

На него бъдещи майки имаха възможност да се срещнат и поговорят откровено за бременността с лекари - акушер-гинеколог и неонатолог, акушерка и психолог.

"Радостни сме, че този път на занятията освен бременните жени присъстваха и няколко бъдещи татковци. Те, както и момичетата, бяха активни и любопитни, вълнуваха се от предстоящото родителство, задаваха много въпроси." споделиха организаторите.

По този начин Клубът оказва подкрепа на здравнонеосигурени жени от град Търговище и три от близките села с компактно население от малцинствата - Голямо Ново, Подгорица и Давидово.

Основната цел е да се приложи иновативен подход за подкрепа на семейства от ромската общност, съчетаващ социални, здравни и образователни услуги, предоставяни в семейна среда от екипи, включващи специалисти от различните области и представители на местната общност.

Очакванията са децата от 0 до 7 години да получат по-добри комплексни грижи от най-ранна възраст, за да могат да растат здрави и да се развиват съобразно индивидуалните си качества, а родителите да бъдат по-добре подготвени за своите отговорности. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама