Спират от продажба на българския пазар поредно лекарство

20:00, 04 авг 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Притежателят на разрешението за употреба – UCB Pharma GmbH, е уведомил Изпълнителна агенция по лекарствата, че от 21.06.2016 г. постоянно преустановява продажбите в България на лекарствените продукти Moex 7.5 mg film-coated tablet x 30 и Moex 15 mg film-coated tablet x 30, съдържащи активното вещество Moexipril.

Медикаментът се използва за лечение на есенциална хипертония при възрастни пациенти (самостоятелно, като първоначална терапия или в комбинация с представители на други класове антихипертензивни лекарства).

След извършена проверка в базата данни на разрешените за употреба лекарствени продукти на родния пазар, агенцията по лекарствата е установила, че към дата 28.07.2016 г. няма други разрешени за употреба лекарствени продукти, съдържащи активното вещество Moexipril.

В последните няколко седмици агенцията по лекарствата съобщи и за други препарати, които се спират от продажба у нас. Един от тях е препаратът за онкологични заболявания Dacarbazin на "Tева", лекарство за хипертония, медикамент срещу абстиненция при алкохолизъм и такъв за хепатит С.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама