Общината задели още над 320 000 лева за изкърпване на улиците в Добрич

20:12, 04 авг 16 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добрич обяви обществена поръчка за изкърпване на уличната мрежа на града, става ясно от сайта на местната администрация. Тя предвижда изкърпване на асфалтова настилка, запълване на пукнатини и др. пътно-строителни работи, предвидени в техническата спецификация от документацията за участие в настоящата поръчка. Обща прогнозна стойност на поръчката – 324 000 лева. Средствата са осигурени от резерви на бюджета, съобщиха за Topnovini.bg от общинската администрация.

Припомняме, че другата обществена поръчка с предмет "Строителни работи по ремонт на улици и пътища" бе обявена на 29 март. Тя е на стойност над 700 000 лева, които са заделени в общинския бюджет. Тя включва три обособени позиции. Първата е за изкърпване на уличната мрежа на град Добрич, втората е за текущ ремонт на общински път DOB2114 ( /DOB1071, Дончево - Опанец / - Богдан – до границата с община Добричка, а третата е за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки.

На 8 юли кметът Йордан Йорданов издаде решение за класиране на участниците и определяне на изпълнители по трите обособени позиции. В законния срок решението е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията от „Пътно строителство“ АД, град Добрич по отношение на избора за изкърпване на уличната мрежа.

КЗК може да откаже или образува производство. Ако Комисията образува производство по жалбата, процедурата ще бъде спряна до окончателното решаване на спора, посочват от Общината. За другите две обособени позиции предстои да бъдат сключени договорите с изпълнителите.

Гражданите на Добрич продължават да алармират за дупките по пътищата в града. Читателка на Topnovini.bg ни изпрати снимки на дупките по пътя към кв „Рилци“ и написа, че всеки ден среща аварирали коли с накривени джанти след преминаване през тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама