Турският посланик: Протестът на мотористите е незаконен. Там има провокатори

21:30, 04 авг 16 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Демонстрацията е незаконно организирана и криеше потенциала да се превърне в насилствена. Не знаехме защо тези мотоциклетисти са пред посолството, но те се опитаха да нахлуят в него. Така посланикът на Турция у нас коментира по Bulgaria ON AIR протеста на мотористите от тази вечер пред сградата на посолството.

 Причината за недоволството е, че турският гражданин Фарук Бекташ, който прегази семейство край Драгоман мотористи, изчезна. Това стана ясно по-рано днес, като дори се допуска че той е напуснал страната. Преди дни съдът остави Бекташ под домашен арест. Днес той беше обявен и за издирване. 

След като полицията не позволи на мотористите да блокират булеварда пред посолството те се преместиха пред съдебната палата, където скандираха "Мафия" и поискаха оставката на съдията по делото.

Той каза още, че разчита на закрилата на местните власти и определи ситуацията като скандална. "Не можем да бъдем отговорни за гражданин на Турция, това е прерогатив на българските власти", заяви Сюлейман Гьокче.

Според него е възможно на протеста да има провокатори. „Вероятно е те да са заблудени, но ние нямаме власт и прехвърляме този казус към българските власти", обясни посланик Гьокче.

В коментар за неуспешния опит за преврат в Турция, той каза, че това е  бил "насилствен опит срещу демокрацията“. По думите му ситуацията в момента се нормализира и всичко е под контрол, но поради обхвата на събитията ще е необходимо повече време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама