Седем области в страната с „червен“ индекс за пожари

07:39, 05 авг 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 7 области на страната е обявен червен индекс за пожароопасност. Това показва справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Най-застрашените области са: Плевен, Велико Търново, Разград, Добрич, Силистра, Хасково и Ямбол.

„Червен“ индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. От НИМХ уточняват, че пожарите са трудни за овладяване, а действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. В останалата част от страната важат оранжевият, жълтият и синият индекс за пожароопасност.

Днес иначе ще бъде предимно слънчево, около и след обяд горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и след обяд горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

Над планините също ни очаква предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама