Нивото на р. Дунав в българския участък продължава да се понижава

08:16, 05 авг 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През последното денонощие речните нива в по-голямата част от страната са се понижавали или са останали без съществени изменения.

Въз основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн днес и утре водните нива на реките се очаква да се понижават или ще останат без съществени изменения.

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира за 5 и 6 август, че във водосбора на р. Янтра водните количества ще бъдат около и под средно многогодишните стойности и под праговете за внимание.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира, че водните количества в долното течение на реката на 5, 6 и 7 август ще бъдат около средно многогодишната стойност. Днес и през следващите 2-3 дни речните нивата във водосбора ще останат без съществени изменения и под прага за внимание.

Нивото на р. Дунав в българския участък, с изключение на Ново село, продължава да се понижава. Тази сутрин при Русе бяха измерени водни стоежи от 235 см.

Прогнозата на АППД е в следващите 3-4 дни нивото на р. Дунав да продължи да се понижава или да запази на тези равнища. Засега няма регистрирани критични участъци в българската част на реката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама