На 2 септември започва предизборната кампания в Балчик

08:26, 05 авг 16 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централната избирателна комисия излезе с решение относно приложимите решения при произвеждане на нови избори за общински съветници в община Балчик на 2 октомври. Според него, при произвеждане на новите избори се прилагат предишни решения на ЦИК, като датите се съобразяват с хронограмата за новите избори.

Кметът на общината образува със заповед избирателните секции на територията на общината и утвърждава тяхната номерация до 12 август. До 14 август ЦИК публикува списъците с номерата и адресите на избирателните секции и броя на избирателите в тях. До  17 часа на 22 август партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети подават заявления за регистрацията си в ОИК. До 22 август ОИК ОИК регистрира партиите, коалициите, инициативните комитети и местните коалиции за участие в новите избори

До 27 август при кмета на общината се провеждат консултации за съставите на СИК. До 30  август ОИК приема решения за регистрация на кандидатските листи. До 31 август ОИК изпраща на ЦИК списък с регистрираните кандидати и чрез жребий поредните номера на партиите, коалициите, местните коалиции и независимите кандидати в бюлетината и обявява резултатите от жребия. До 1 септември ЦИК утвърждава техническия образец и защитата на бюлетините.В същия срок ЦИК утвърждава техническия образец и защитата на бюлетините. До 6 септември ОИК назначава СИК. Предизборната кампания започва 30 дни преди изборния ден т.е. на 2 септември. Краят на предизборната кампания се обявява в 24 часа на 30 септември.

До нови избори за местен парламент в Балчик се стигна, след като бяха установени съществени нарушения в избирателната секция в  с. Безводица, което се отрази на крайните мандати. Решението на съда в Добрич беше потвърдено от Върховния административен съд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама