Правата на хората с увреждания дискутират на форум в Пловдив

09:20, 05 авг 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кръгла маса на тема "Новата концепция за дееспособността според Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания" организира днес в Пловдив сдружение  "Паралелен свят". Форумът започва в 10.30 часа в Община Пловдив и ще бъде открит от заместник-кмета по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков.

Целта е да се представят позитивните практики на територията на Община Пловдив в работата с лица с интелектуални затруднения по програмата "Следваща стъпка" и да бъдат поставени на дискусия режимът на запрещението според действащото българското законодателство и проектът на Закона за физическите лица и мерките за подкрепа.

Проектът на Закона за физическите лица и мерките за подкрепа ще въведе нов подход в упражняването на права от хора с интелектуални затруднения и психично - здравни проблеми, като замени режимите на поставяне под запрещение с адекватна на съвременната ни система от мерки за подкрепа и защита, които да гарантират упражняването на основни човешки права от хора с увреждания, съобразно техните предпочитания и желания, обясняват организаторите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама