На приключване са капиталовите ремонти на улици в Търговище

10:15, 05 авг 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-голяма част от ремонтите на уличната мрежа в Търговище за тази година са на приключване, информираха от пресцентъра на местната администрация. Оттам уточниха, че това са улици, включени в капиталовата програма на Общината.

11 са изцяло асфалтираните до момента. Това са „Сюрен“, „Опълченска”, „Яворов”, „Марица”, „Кюстенджа”, „Цар Иван Асен”, „Петрохан”, „Стефан Куцаров”, „Стара Планина”, „Петра”, „Крали Марко“.

Със завършване на ул. „Беласица” - в участъка от ул. „Пирин” до бул. „Цар Освободител”  и ремонтиране на ул. „Г.С. Раковски” капиталовите ремонти ще бъдат окончателно финализирани. Очакванията на специалистите са това да стане през есента. Успоредно с това строителите повдигат шахтите по ремонтираните улици, а „БКС“ ги чистят и където се налага подменят решетки.

Работата  по улиците  е  съобразена изцяло с програмата на ВиК, които осъществяват довършителни работи по водния цикъл. По информация от водоснабдителното дружество заради свързване на стар с нов водопровод  до  края на седмицата ще бъде затворена за движение част от ул. „Г. С. Раковски“.

През септември ще стартират ремонтите на общинските пътни отсечки между селата Стража и Черковна, кв. Бряг и Съединение. Тогава ще бъде обновяването и на ул. „Георги Марков” в село Стража.

Общата стойност на основните ремонти по уличната и пътната мрежа тази година възлиза на 2 050 983 лева, информираха от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама