Две предложения за Почетен гражданин на Добрич

10:24, 05 авг 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две номинации са постъпили до момента в Общинския съвет в Добрич за удостояване със званието Почетен гражданин на Добрич през 2016 година.

На 2 август е депозирано предложението за Александър Александров – главен художествен ръководител и хореограф на ФТА „Добротица” и танцова студия „Добрич” при Общинския младежки център по случай 70-годишния му юбилей и 50 години артистична и творческа дейност. Той е номиниран от граждански инициативен комитет, който включва депутати, общински съветници от различни политически сили, почетни граждани, представители на бизнеса.

На 4 август е внесено предложението на Съюза на учените в България, клон Добрич, със званието да бъде удостоен доц. Д-р Ташо Ташев във връзка с неговата 80-годишнина и за големите му заслуги за здравеопазването на града и активната му обществена дейност.

Крайният срок за приемане на предложения е 31 август. Решението за присъждането ще бъде взето на сесия през септември.

Със званието "Почетен гражданин на град Добрич" се удостояват личности, чиято съзнателна дейност представлява изключителен и траен принос в обществено-политическия, стопанския, социалния и културния живот на града. Званието се присъжда на специална церемония на 25 септември - Деня на град Добрич, и включва връчване на художествена пластика - уникат, диплом и плакет на герба на Добрич. Удостоените със званието "Почетен гражданин на град Добрич" се вписват в Почетната книга на града. За първи път то е присъдено през 1940 г.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама