Пожарът в Свиленградско унищожи реколтата от бадеми /обновена в 13.00 ч/

10:53, 05 авг 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожарът край свиленградските села, който бушува вече втори ден, унищожи до момента 3 000 дка горски масиви и 940 дка бадеми. Стихията вече е овладяна, но работата на спасителните екипи на терен продължава.

На мястото на бедствието са областният управител Станислав Дечев, заместникът му Валентин Ангелов и директорът на областната пожарна комисар Николай Вълчев, съобщават от Областна администрация Хасково.



Включени са 8 противопожарни екипа, лесничеи и военни. По думите на огнеборците голям е бил приносът на пожарния хеликоптер, който се включи в гасенето в късния следобед вчера.

В момента се овладяват труднодостъпни терени в пресечени местности. Опасенията са свързани, че с покачването на температурите и усилване на вятъра има вероятност да се огънят да се разгори наново.     

Полицията е уличила 56-годишен тракторист за стихията. Той е от Свиленград и пред разследващите обяснил, че при работата си на полето плуговете ударили в камъни и от искрите се запалили треви. Опитал сам да се справи, но вятърът разпалил пламъците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама