Алармират за опасност от инциденти в района на бившата гара в Ген. Тошево

11:10, 05 авг 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има условия от инциденти с преминаващите граждани в района на бившата железопътна гара в Генерал Тошево, алармират от общинската администрация. През района на жп спирката и на още три места преминават най-преките и удобни връзки между източната и западната част на града, които се ползват от много хора, сред които са и майки с деца.

С второ писмо в рамките на шест месеца Община Генерал Тошево сигнализира пред Национална компания „Железопътна инфраструктура” за състоянието на ЖП спирката в града и прилежащите около нея площи. С него администрацията иска да заостри вниманието на държавната компания върху занемарения сграден фонд на бившата гара. Тя е публична държавна собственост и отговорност за нейното стопанисване носи държавата, в лицето Национална компания „Железопътна инфраструктура”. В резултат на извършеното преструктуриране в Национална компания „Железопътна инфраструктура”, гарата в Генерал Тошево бе закрита. Сега там има само спирка. Сградата не се обитава и започва да се руши. Фасадите са грозни и обрушени, прилежащите площи също не се поддържат. По протежение на цялата линия в района на

От Община Генерал Тошево заявяват, че нямат възможност постоянно да поддържат на района около бившата вече гара, въпреки че от началото на годината са направени две акции по почистване. В писмото се изразява надежда, че ще се предприемат всички необходими действия за привеждане в изряден вид на спирката и площите по протежение на линията.

Първото запитване относно състоянието на спирката бе изпратено през месец март, когато възмутени граждани поставиха въпроса в инициативата „Попитай кмета”. Отговор не бе получен. Този път общинското ръководство разчита на адекватна реакция от страна на предприятието, която ще бъде публично оповестена, уверяват от Общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама