Златни бижута в чанта с чушки откриха на Капитан Андреево

12:58, 05 авг 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Контрабандно пренасяни златни бижута задържаха служители от мобилна митническа група на Капитан Андреево. Ценностите са били пренасяни от румънска гражданка, влизаща в страната от Турция с автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул -Букурещ. 

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Пред митническите служители дамата заявила, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка, между багажа на пътниците, е открита чанта с червени чушки, собственост на румънската гражданка. След преглед на съдържанието на чантата, между чушките, са открити изделия от жълт метал.

Митническите служители са открили общо 102 медальона, пръстена, синджира, гривни и обеци. Направената експертиза от  вещо лице  е установила, че златните бижута са с общо тегло 367.30 грама и са на стойност 20 038  лева.

На нарушителката е съставен акт за нарушение на Валутния закон. За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт е иззета и сумата от 500 евро.

Ден преди това митническите служители на Капитан Андреево задържаха 137.70 грама златни бижута на стойност 8 262 лева, в бельото на дама, българска гражданка, влизаща в страната от Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама