Мъж уби свой съселянин при скандал в търговищкото село Пробуда (допълнена)

13:50, 05 авг 16 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
45 годишен мъж е убит при скандал тази нощ в търговищкото село Пробуда. За инцидента съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. От там информираха, че е установен и извършителят на деянието.  Той е на 22 години и е от същото село.

Убийството е станало около 3 часа в пристройка пред местен магазин. Между нападателя и жертвата възникнала разправия и по-младият мъж ударил по-възрастния с твърд предмет по тила. Ударът бил фатален и мъжът починал на място.

Хора от селото разказаха, че по-рано вечерта видели двамата мъже заедно пред същия обект, който е и кръчма. Между тях нямало никакви пререкания и до момента никой не знае какво е предизвикало скандала, завършил с убийство. 

Предполага се, че и двамата са употребили алкохол и доколкото ги познават местните сочат, че убития е разпалил разпрата, защото го описват като сприхав и необуздан. Оказва се, че зад гърба си и има и криминални прояви.

Убиец и жертва през следващата седмица щели дори да се сродят, защото в селото се подготвяла сватба, а двамата били съответно от рода на младоженеца и на булката. Трагедията освен, че отмени готвеното тържество хвърли местните хора в страх, че след убийството може да последват още по-сериозни разпри между двата рода. 

Окръжната прокуратура в Търговище повдигна обвинение за умишлено убийство на 22-годишния Октай от село Пробуда, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

С постановление на наблюдаващия делото прокурор младият мъж е задържан за срок до 72 часа и ще бъде внесено искане в Окръжния съд в Търговище  за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“.

Според резултатите от аутопсията причина за смъртта на 45-годишния Атанас Хр. е кръвоизлив в мозъка, след нанесен жесток побой.

Извършителят и убитият се завърнали наскоро от гурбет в чужбина, където работели в строителството. Повод за връщането на двамата била предстояща сватба на момче и момиче от двата рода.

Разследването на убийството продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама