1 месец нарушено водоподаване в центъра на Благоевград

14:15, 05 авг 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цената на водата в Благоевград няма да се увелици повече от 20 процента, декларира директорът на ВиК Росица Димитрова.

Тя определи като спекулации публикации, че кубик вода ще стане над 3 лева. 

Тази сума е определена от Националния статистически институт, като социално поносима за хората в Благоевградско, обясни Димитрова.

Директорът на ВиК опроверга и други твърдения, свързани с предстоящото спиране на водата в центъра на града, обхващащ улиците "Джеймс Баучер", "Даме Груев", "Крали Марко", "Владо Черноземски", и още няколко граничещи с тях, които попадат в зоната на новостроящото се Кръгово кръстовище.

По проект на Общината в този район се подменя и водната инфраструктура. Поставят се нови тръби и това е реалната причина за спиране на водата.

"Ще има нарушено водоподаване, но не и режим на водата. От 8 август до 6 септември е възможно да се преустановява водоподаването в делнични дни от 8.00 часа до 18.00 часа, но това не е режим", категорична е директорът Димитрова.

Росица Димитрова се похвали и с проект, спечелен от водното дружество, който е в размер на 285 000 лева. С парите ще се извърши ремонт в пречистватгелната станция в село Дъбрава, ще се обновят складови бази и помещения на работниците в държавното дружество.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама