1 500 000 лв. отиват за ремонт на клетките на ягуарите и пумите

14:45, 05 авг 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1 500 000 лв. ще отидат за  ремонт на клетките на ягуарите, леопардите и пумите. Това обясни пред Topnovini.bg директорът на столичната зоологическа градина д-р Манол Нейков. С парите ще се оправят пространствата за разходка на животните, които са от външната страна в клетката и се виждат от посетителите. Средствата са от Столична община. Ремонтът вече е стартирал и ще продължи през целия август.

"Пространствата отпред на клетките на дивите котки са съобразени с изискванията на българското законодателство, но не и на европейското", поясни шефът на зоокъта. По думите му тези животни имат много малко място за разходка, затова и се налагат ремонтните работи.

Наред с това между клетките на ягуарите, леопардите и пумите ще бъдат изградени т. нар. "острови", където ще могат посетителите да наблюдават по-отблизо дивите животни. В тези места ще са защитени гостите на зоокъта от обитателите на клетките с бронирани стъкла. Вероятно ще се прокара нещо като специален стъклен тунел, който ще позволи на посетителите да видят по-отблизо и тигъра.

В момента една от най-големите атракции на столичната зоологическа градина са т.нар. джудета хипопотами. Те ще останат в София и през септември, се похвали още д-р Нейков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама