Поети с китара от страната и чужбина ще свирят и пеят на „Охлюва“

15:10, 05 авг 16 / Култура 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Александър Козницов, дуетът Игор Дачик и Наталия Алексиева от Русия, германецът, който от години живее в България - Франк Маклорд, Юри Бехан и Яна Бехан от Украйна - това са само малка част от поетите с китара, които ще свирят и пеят на открита сцена „Охлюва“ до Морското казино в Бургас. Те са тук, за да участват в 8-то издание на фестивала „Солени ветрове“.

Тази година нежната половина има силно присъствие, в лицето на поетесата и университетски преподавател Доротея Табакова /София/ , поетесата Геновева Цанева /Пловдив/ и Татяна Йотова.

Откриването на двудневната програма на събитието е днес от 17.00 часа. Началото по традиция ще бъде дадено от „Песента на барда“, частта, в която се представят всички участници. Музикалната програма ще продължи утре от 17.00 часа с „Кучешка вахта“ - това е частта, в която се представят сатирични и хумористични стихове. В нея ще вземат участие бургаският поет Манол Манолов и популярният пловдивски журналист и поет Николай Илчевски.

Силен акцент в програма  ще бъде представянето на триото Дянкови от Бургас. Това са бащата Илиян Дянков, който ще излезе на сцената с двамата си сина - 11-годишният Костадин Дянков /най-младият участник в бард фестивала/, познат от участието си в детската Евровизия, и 15-годишният Дилян Дянков, възпитаник на музикалното училище. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама