Путин и Борисов обсъдили енергийното сътрудничество по телефона

15:21, 05 авг 16 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руският президент Владимир Путин е обсъдил по телефона с българския министър-председател Бойко Борисов актуални въпроси на двустранното сътрудничество с акцент осъществяване на съвместни проекти в сферата на енергетиката, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от БТА.

Путин и Борисов са се споразумели да активизират сътрудничеството в рамките на руско-българската междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество. Други подробности от разговора не се уточняват.

В сферата на енергетиката един от най-големите в отношенията между двете страни е нереализираният проект за газопровод "Южен поток". Планирано беше той да бъде прокаран по дъното на Черно море и чрез него да се доставя руски газ през България до Балканите и Италия.

Европейският парламент обаче препоръча на България да се откаже от проекта и в края на 2015 г. той беше замразен. Сътрудничество между Русия и България съществува и в сферата на атомната енергетика, по-специално модернизирането на АЕЦ "Козлодуй".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама