Консулът на Румъния пристигна в Кърджали заради катастрофа със загинало семейство

15:30, 05 авг 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Генералният консул на Румъния у нас Оливер-Мариус Дилоф пристигна в Кърджали днес, за да се погрижи за оцелялото дете в катастрофа вчера и връщането му в родината. Както вече съобщихме, вчера родителите на детето загинаха при инцидент с камион. Семейството било на почивка в Гърция. Край село Пчеларово бащата загубил контрол над волана и се блъснал в камион. От удара родителите на 4-годишното дете починаха на място, а детето бе настанено в болница.

Детето е откарано към Румъния с лекарски екип и реанимобил.

Консулът благодари на българските власти, че са се погрижили за детето. Той изказа благодарност и на лекарите от болницата в Кърджали.  

Дилоф е бил и в прокуратурата, откъдето са го уверили, че случаят ще бъде разрешен максимално бързо. Автомобилът на румънците ще остане тук за експертиза, а телата на съпрузите ще бъдат превозени до северната ни съседка.

Проведена е среща и с областния управител Илия Илиев.  Двамата са обсъдили възможностите за облекчаване на трафика към Маказа, който се натоварва прекомерно през летния сезон и от транзитно преминаващите румънски туристи. Коментирани са били и мерките за контрол на движението и повишаване сигурността по пътищата, необходимостта от уширение на ГКПП „Маказа” и изграждането на околовръстен път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама