Георги Костов в Сливен: 5.3 кг хероин задържаха при съвместна операция служители на ГДБОП и местната полиция

15:35, 05 авг 16 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5.3 килограма хероин, превозвани през България, задържаха при съвместна операция служители на ГДБОП и сливенската полиция. Това съобщи пред Радио „Фокус“  главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов. Наркотикът бил превозван от румънец в бус с регистрация в Добрич.

При обиск със служебно куче, което подало сигнал за взрив или дрога, хероинът бил открит в тайник в автомобила. Наркотикът е от Афганистан и е бил предназначен за продажба извън България. 37- годишният шофьор е задържан. Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов уточни, че срещу него се гледа постоянна мярка „задържане под стража“, образувано е и досъдебно производство за притежание на наркотици. Има данни, че румънецът вече е излежавал присъда в страната си. Операцията е реализирана на 3 август, около 23 часа на кръстовище Петолъчката.

„Искам да поздравя екипа, открил наркотиците, за добре свършената работа“ , заяви гл. комисар Георги Костов.

Той допълни, че операцията е резултат от прецизната работа на служителите на ГДБОП, които по оскъдна информация от партньорски служби, са успели да задържат трафиканта. Откритият хероин е изключително чист и по разценки за съдебни нужди струва около 1 млн. лева. Бусът, в който е открита дрогата, е притежавал специално оборудван тайник за превоз на наркотици.

Гл. комисар Костов подчерта, че в трафика няма замесени български граждани. Окръжният прокурор Стефанов поясни, че автомобилът е само фиктивна собственост на българска фирма. 5-те килограма хероин са най- голямото количество наркотик, открит на територията на област Сливен през последните 10 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама