Рускиня е спасената от удавяне край варненския вълнолом

15:42, 05 авг 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жената, спасена от удавяне малко след полунощ днес във Варна, е руска гражданка на видима възраст около 40 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Както Topnovini.bg вече съобщи, в спасителната операция е участвал катер, предоставен от ИА „Морска администрация“. Тя е проведена съвместно с представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В 00:20 ч. в Морския спасително-координационен център е постъпил сигнал от телефон 112 за бедстваща жена в района на вълнолома във Варна. Водолазът, който е бил на мястото на инцидента, е имал нужда от допълнителна помощ заради трудния достъп до бетонната конструкция във водата. Дежурният екипаж е реагирал своевременно и в 00:40 ч. пострадалата е качена на борда на катера, след което е транспортирана до Морска гара. Там е е поета от предварително повикан екип на Спешна помощ.

От 1 юни в Морския спасително-координационен център са постъпили 31 сигнала за бедстващи хора във водата. В 10 от спасителните акции от началото на летния туристически сезон се е налагала намесата на катер, а при останалите инциденти служителите на центъра са оказвали съдействие чрез съвместна координация с Гранична полиция или с временните водни бази по крайбрежието. Аварийните екипи към Морска администрация спасяват средно 80 човека на година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама