Въвеждат точкова система за прием в детските градини в Търговище

16:03, 05 авг 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С нова общинска Наредба ще се уредят  условията и реда за записване, отписване и преместване  на децата  в  детските градини  в Търговище. Текстът й е съобразен с новия Закон за предучилищното и училищното образование  и стандартите  по нормативните документи. С приемането й  ще отпадне необходимостта от ежегодно утвърждаване на Правила за прием  в общинските детски градини, обявиха от местната администрация.

Днес на  работна среща с директорите и служители на градините бе обсъден проект на Наредбата и бяха дадени предложения по текста, които бяха одобрени от заместник-кмета Рая Матева,  директора на дирекция „Хуманитарни дейности“ Косьо Костов и главния експерт в Общината Анка Кушева.

Предвижда се да има утвърдени общи критерии за цялата община, като бъде въведена точкова система на прием. С предимство ще се ползват деца – сираци и полусираци,  с увреждания, с различни социални и образователни потребности, близнаци, деца на многодетни родители като цяло, на  учащи родители и други.     

С новата Наредба ще бъде регламентирана и работата през неучебно време в детските градини.

Мотивите към нея ще бъдат публикувани в средата на този месец в сайта на Община Търговище и всички граждани ще могат да дават предложения. Намерението на общинското ръководство е Наредбата да бъде разгледана на августовската сесия, за да може да влезе в сила от 1 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама