Мотористите опровергаха турския посланик, искат среща

16:09, 05 авг 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мотористите, които от вчера протестират заради изчезването на турския гражданин Фарук Бекташ, прегазил с колата си край Драгоман двама техни приятели, опровергаха обвиненията на турски посланик Сюлейман Гьокче, че са се опитали да нахлуят в сградата на посолството на Турция.

В публикувано в сайта Райдърс.лайф отворено писмо те посочват, че са готови да разговарят с посланик Гьокче, ако той поиска да се срещне с представители на протеста. 

Ето го и цялото писмо:

Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче изрази възмущението си от днешния протест пред турското посолство, заради гастарбайтера Фарук Бекташ, който уби на пътя семейство мотористи, а сега се укрива от съда. „Демонстрацията е незаконно организирана и криеше потенциала да се превърне в насилствена. Не знаехме защо тези мотоциклетисти са пред посолството, но те се опитаха да нахлуят в него“, коментира посланикът в предаването „Денят“ на Bulgaria ON AIR. Господин посланик, радваме се, че сте коментирали мирният протест пред посолството на република Турция днес. Радваме се, че сте ни обърнали внимание въпреки опитите за изопачаване на истината, дали от ваша страна, дали от подчинените Ви. А истината е съвсем проста. Ваш поданик, господин посланик, уби двама български граждани и избяга от закона. Не знаехте защо има мотористи пред посолството на република Турция ли? А за убийството знаехте ли ? Надяваме се, да сте знаели, ако ли не, то вече разбрахте. За това бяхме там. Да разберете. Извиняваме се за неудобството което сме Ви причинили с шума, който вдигнахме на отсрещният тротоар, за Вас може да е незначителен случай, но за нас двама приятели си заминаха. Не „заминаха“, господин посланик, бяха убити. Бяха убити от Ваш поданик. Все още ли се чудите какво търсим там ? Както Вие сам казахте, тези мотоциклетисти са „пред“ посолството. Пред, господин посланик а не във. От кога Вие се разпореждате къде и как могат да седят граждани на република България на собствената си територия ? Медиите са пълни с кадри от днешните протести пред посолството на република Турция и в тях можете да видите, че никой, по никакъв начин не се е опитвал да нахлуе във вашето посолство. Точно обратното, мотористите седяха на отсрещният тротоар. Факта, че с тях имаше и полиция не Ви ли говори, че органите на реда са известени? Или трябва Вас лично да помолим за разрешение в собствената си страна? Цял ден медиите тръбят за предстоящи протести пред посолството на република Турция а Вие не сте разбрали ? Ми явно не Ви интересува обстановката в страната в която сте посланик. Явно за друго сте тук. И господин посланик, вместо да коментирате кой къде се е събирал, не е ли най-нормално да изразите съболезнования на убитите, ей така, от куртоазия поне? Не е ли също така нормално, щом толкова Ви интересува, та чак коментирате, да поканите представители на същите тези мотористи да Ви обяснят защо са там ? Не се притеснявайте, господин посланик, не сте изпуснали момента, ние утре пак ще бъдем там. И в други ден. И в по-други ден…. Ще имате възможност да се срещнете с представители на мотористите. Ако искате разбира се.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама