Бойко Борисов открива спортен комплекс

17:16, 05 авг 16 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър председателят Бойко Борисов пристига в Симитли, за да пререже с кмета Апостол Апостолов лентата на спортен комплекс.

Близо 6 000 000 лева са направените инвестиции за подобряване инфраструктурата за спорт и отдих в общината. 

Със средствата, осигурени по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, е изградeн спортен комплекс към стадиона в град Симитли, както и многофункционални центрове за спорт и отдих в пет от големите села в общината. 

Построени са многофункционална спортна зала и открит плувен басейн, разширена и модернизирана е базата за футбол на стадиона, има ново игрище с изкуствено тревно покритие, оборудвана е зала за фитнес. 

Стадион „Септември” е изцяло обновен с ремонт и частично покриване на трибуните и подмяна на седалките, цялостна подмяна на терена с изградена поливна и отводнителна системи, изградени пътни и пешеходни алеи.

Изцяло рехабилитирани са и съществуващите съоръжения към стадиона, с въведени мерки за енергийна ефективност.

Със собствени средства общината изгради комбинирани детски съоръжения, осветление на футболното игрище, скамейки за длъжностните лица и резерви, футболни врати /основни и тренировъчни/, огради и защитни мрежи, трафопост, ремонт на външни тоалетни.

Официалното откриване на спортен комплекс „Симитли” е на 10 август. Церемонията ще бъде в 13.30 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама