Двойно са се увеличили споразуменията на потребители с "Топлофикация-София"

21:46, 05 авг 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двойно са нараснали споразуменията, сключени между „Топлофикация – София“ и потребителите, които изпитват затруднения да си плащат сметките за парно и топла вода. Това води до по-малко дела срещу абонатите, съобщиха от столичното дружество.

Близо 80 на сто от потребителите на „Топлофикация – София“ плащат редовно сметките си. 7000 от клиентите пък са предпочели да сключат споразумения за разсрочено плащане на задълженията си.

Близо 140 души са се възползвали от началото на годината и от новата услуга, която предлага компанията – сключване на споразумение чрез мобилна група, каза говорителят на столичната топлофикация Елизабет Павлова пред БНР.

„Клиентите, които не могат да стигнат до обслужващия ги топлорайон, за да сключат споразумение за разсрочване на текущи задължения, могат да се обадят в кол центъра и да поискат мобилна група да им занесе на място споразумението. Те само трябва да разпишат, като предварително по телефона уточняват размера на сумата, която ще бъде разсрочена, начина на плащане, датата, на която ще се плащат съответните вноски“, обясни Павлова.

Абонатите на дружеството могат да сключат споразумение и когато срещу тях са заведени дела, на който и да е етап на съдебното прозиводство. Договарянето се осъществява извънсъдебно, а след това делото се прекратява.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама