Путин и Ердоган ще обсъждат "Турски поток" и отмяна на руското ембарго

21:58, 05 авг 16 / Свят 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Темите, които президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган ще обсъдят на срещата си в руския град Санкт Петербург, са свързани с отмяна на руското ембарго за внос на турски хранителни продукти, възобновяване на чартърните полети, проекта за газопровод "Турски поток", уреждането на сирийската криза и  борбата с тероризма, предаде ТАСС, като цитира помощника на руския президент Юрий Ушаков.

Той уточни, че страните не планират да подписват каквито и да било документи, но ще бъде обсъдена възможността за двустранна среща на върха през 2017 г.

Двамата държавни глави ще се срещнат на 9 август. Това ще бъде първата среща между Ердоган и Путин след разрива в отношенията между двете страни след свалянето на руския самолет на турско-сирийската в края на миналия ноември. Москва предприе икономически санкции срещу Анкара. След 8 месеца на критики и нападки между двамата лидери в началото на юли руско-турските отношения бяха възстановени, след като Ердоган изпрати извинително писмо на Путин.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама