„Нефтохимик“ падна от „Дунав“ в мач №700 на русенци в елита

22:00, 05 авг 16 / Спорт 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Нефтохимик" загуби домакинския си мач в Бургас от русенския „Дунав“ във втория кръг на Първа професионална лига. По този начин гостите ознаменува своя мач №700 в елита на българския футбол с победа.

Русенци се наложиха с 2:1 и събраха четири точки, с които оглавиха класирането в Първа лига преди останалите мачове от втория кръг.

Toва е първа победа за "Дунав" в елита от 25 години насам. Миналогодишният шампион в Б група нанесе своя удар рано в двубоя и взе комфортен аванс с попадения в деветата и 20-та минутa, който успя да удържи до края.

Юлиян Ненов се възползва от грешка в защитата на "Нефтохимик" за първия гол, а малко по-късно Михаил Милчев засече с глава центриране от свободен удар и покачи на 2:0. При ситуацията голмайсторът беше в засада, но страничният съдия я проспа.

"Нефтохимик" получи възможност да върне едно попадение в 38-та минута, но Емануил Манев не успя да вкара, останал очи в очи с Мартин Луков, въпреки че имаше възможност и да стреля, и да подаде на съотборник, останал на вратата.

"Дунав" получи два шанса през второто полувреме, но Деян Димов пропусна по-чистата ситуация, след като стреля в ръцете на Стоян Колев.

Шест минути преди края "Нефтохимик" се върна в мача, след като Живко Петков вкара страхотен гол, след като от ъгъла на наказателното поле намери далечни долен ъгъл на вратата.

Бургазлии натиснаха до края, но не успяха да стигнат до изравнителен гол, въпреки че имаха една изгодна ситуация. Те остават с една точка, спечелена в първия кръг срещу "Локомотив" (Горна Оряховица).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама