Започват летните Олимпийски игри в Рио де Жанейро

00:11, 06 авг 16 / Свят 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази нощ светът е Рио! Откриването на 31-те летни Олимпийски игри в Рио де Жанейро ще бъде тази нощ в 02:00 часа българско време. Церемонията ще бъде излъчена пряко по БНТ 1 и БНТ HD, както и по БГ САТ, която притежава каналите TV+, F+ и Sport+.

Събитието ще се състои на легендарния стадион „Маракана", където ще бъде пренесен олимпийският огън. Началото ще бъде поставено с пищно шоу.

Тричасовата церемония е разделена на три тематични части - природа, разнообразие и радост. Акцентът е поставен върху глобалното затопляне и опазването на природата.

В шоуто ще участват 4 800 души. Програмата струва 21 милиона долара, което е наполовина по-малко от похарченото за откриването на Игрите в Лондон преди 4 години.

Сред участниците в шоупрограмата е популярният бразилски певец и композитор Каетану Велозу, който носител на няколко награди „Грами". Заедно с него, в церемонията ще участват и други известни музиканти - певицата Анита и Жилберту Жил.

Впечатляващо танцово шоу, в което ще участват повече от 6 000 танцьори, пък е подготовил знаменитият бразилски хореограф Дебора Колкер.

Общо 206 нации ще дефилират тази нощ, като по време на игрите те ще премерят сили в 28 спорта.

Повторението на церемонията по откриването на летните Олимпйски игри в Рио де Жанейро ще е утре вечер от 21:00 часа по националната телевизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама