Забавното лято в библиотеката в Попово отпразнува три години

06:43, 06 авг 16 / Култура 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 90 деца се включиха в забавното лято в библиотеката в Попово само за един месец. Инициативата отпразнува третия си рожден ден с карнавал, в който децата дефилираха и представиха своите любими приказни герои.

"За поредна година, децата от клуб "Весела ваканция" откриха приятели, забавляваха се с кръстословици, гатанки, викторини, понякога и сами бяха автори. Усетиха, че и четенето може да бъде забавно - сами четяха любими книжки, участваха в щафетно четене, бяха герои в онлайн произведения, драматизириха приказки, гледаха два пъти седмично анимационни приказни прожекции, а в петъчния ден се забавляваха четейки на открито в Градската градина", разказаха организаторите от Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1882” в Попово и Градска читалищна библиотека.

Идеята на инициативата е децата на Попово да оползотворят свободното си ваканционно време с любими, приятни, полезни занимания, с много творчески и образователни игри, и с четене. 

"Посещавайки библиотеката, малките читатели откриват отговори в много илюстрирани енциклопедии, книжки от препоръчителната литература, оцветяват любимите си приказни герои, рисуват, моделират и творят на воля, участват в интерактивни игри и приказни викторини, забавляват със забавни детски портали и аудио приказки, пеят, свирят, правят първи стъпки в приложните изкуства и откриват и нови приятели", споделиха от библиотеката.

Участниците в клуб "Весела ваканция" бяха наградени с диплом и подаръци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама