Българево събира любителите на пъпеша

08:03, 06 авг 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 18 часа на площада в село Българево ще се проведе традиционния празник на пъпеша.

Ще бъдат организирани конкурси за „Най- голям пъпеш“ и за „Най- сладък пъпеш“. Домакините, които обичат да приготвя плодови десерти, ще могат да проследят интересни кулинарни предложения в изложбата „Пъпешови фантазии“.

Организаторите са се погрижили и за забавленията на децата. Те ще могат да участват в игри с пъпеши, да рисуват върху пъпеш или да се надпреварват в състезанието за най- бързо изяден пъпеш. За доброто настроение на гостите ще се погрижат четири  самодейни фолклорни състава от Българево, Балчик, Варна и танцовият ансамбъл от село Дуранкулак.



Районът на село Българево е известен с изключителните качества на пъпешите, които се отглеждат там. Пъпешът дава поминък на много местни хора. Към момента в селото има над 80 производители, които отглеждат над 1500 дка градини със сладкия плод.

Площите с пъпеши в област Добрич тази година са 4269 декара. Най-много те са в община Добричка – 1779 декара. В района на Каварна  с този плод са засети 1100 декара, сочат данните на Областната дирекция „Земеделие”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама