Игрите в Рио бяха открити с пищна церемония (снимки)

08:19, 06 авг 16 / Свят 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Светът от днес е Рио! 31-те летни Олимпийски игри в бразилския град Рио де Жанейро бяха открити тази нощ с пищна церемония. Над 6000 танцьори взривиха със своята бразилска енергия митичния стадион „Маракана“.



Българският флаг беше развят от лекоатлетката ни Ивет Лалова, която поведе българские спортисти по време на дефилето. България ще бъде представена от 51 спортисти на Олимпийските игри.



Общо 206 нации дефилираха тази нощ. По време на игрите те ще премерят сили в 28 спорта.



Състезанията ще се провеждат на 4 големи зони - „Маракана”, „Барра”, „Деодоро” и „Копакабана”.



Олимпийско място в игрите това лято ще намерят още два спорта - голф и ръгби с отбори от по 7 души. За ръгбистите това ще е дебют на Игрите. Голфът пък се завръща на олимпийска сцена от далечната 1904 г.



11 000 спортисти чакат медали. В класация на златните медали засега водят американците с 1070, следвани от руснаците с 486 и Германия с 355 златни медала. 



България до този момент има 52 златни олимпийски медала. Най-успешната Олимпиада за българите е тази в Сеул, когато родните спортисти завоюваха 10 златни, 12 сребърни и 13 бронзови отличия. Последната ни олимпийска титла е на Румяна Нейкова от игрите в Пекин през 2008 г. 



Игрите в Рио ще продължат 17 дни.



Повторението на церемонията по откриването на летните Олимпйски игри в Рио де Жанейро ще е тази вечер от 21:00 часа по БНТ. Игрите ще бъдат излъчвани по БНТ 1 и БНТ HD, както и по БГ САТ, която притежава каналите TV+, F+ и Sport+.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама