Откриха фотоизложбата „Вечната вяра– Православието в Светите земи“ в Русе

08:59, 06 авг 16 / Култура 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Художествената галерия в Русе, Нейно Превъзходителство Ирит Лилиан, посланик на Държавата Израел откри фотоизложбата „Вечната вяра – Православието в Светите земи“, организирана от израелската дипломатическа мисия у нас, съобщават от Областната администрация.

В периода от 5 до 24 август, жителите и гостите на Русе ще имат възможност да се насладят на майсторските фотографии на израелския фотограф Дафна Тал, наричана още майстор на светлината и композицията.

Откриването на изложбата уважиха Валентин Колев, заместник областен управител на Област Русе, Наталия Кръстева, заместник- кмет „Комунални дености“ на Община Русе, представител на Русенската митрополия, както и ценители на изкуството.

Настоящата фотоизложба е документален проект, осъществен между 2013 и 2015 г. в резултат на сътрудничеството на автора с Руската и Гръцката православни църкви. Реализирането му е под ръководството на д-р Нисан Н. Перез, консултант и куратор, вицепрезидент на Института по фотография „Шпилман“ в Тел Авив.

Валентин Колев поднесе букет цветя и поздравителен адрес на Н.Пр. Лилиан от името на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе.

В поздравителния адрес до нея се казва: „Бих искал да изразя своeто задоволство от подобен тип изяви, докосващи сетивата и носещи естетическа налада.

Убеден съм, че уникалните фотографии, които предават послания за любов и толерантност, ще се радват на голям културен интерес от русенци и гостите на града. За нас е привилегия да се докоснем до един свещен и таен свят и  да усетим красотата, хармонията и дълбочината, които носи православната вяра.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама