Задържаха натъпкан с хероин микробус с регистрация от Добрич

10:46, 06 авг 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Натъпкан с хероин микробус с регистрация от Добрич, управляван от румънски гражданин на 37 години, задържаха час преди полунощ срещу петък антимафиоти на Петолъчката, съобщи главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов при посещението си в Сливен, пише 24 часа.  

Возилото пътувало към Румъния, а нашите служби действали по сигнал. Хероинът, който е с тегло 5,3 кг, бил складиран в тайник, разкрит от специално обучено куче. Специалисти казват, че наркотикът бил изключително чист, произходът му е от Афганистан. Не бил предназначен за българския пазар, а стойността му се оценява най-малко на един милион лева. Румънският гражданин, който превозвал опасната стока, е задържан. Микробусът по документи бил собственост на българска фирма, но най-вероятно е ползван в северната ни съседка. Успешната акция е плод на двумесечна работа на нашите специални служби, За канала на наркотика българската страна била получила предварително оскъдна информация от партньорска служба.

Вече пет години продължава практиката за регистрация на румънски автомобили от подставени лица в Добрич. Съседите продължават да регистрират тук, защото е в пъти по-евтино. В родината им струва 2000-2500 евро, а у нас - 500-600 лева. Румънците сами си вкарват коли втора употреба от Германия, Италия, Франция, след което се свързват с регистратор от Добрич. Всяка седмица в КАТ се получават преписки от румънска страна за станали ПТП-та или други нарушения на закона, станали с автомобили, собственост на граждани от България, управлявани от румънци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама