Мерцедес с 15 иракчани е спрян край Царево, каналджията е арестуван

11:00, 06 авг 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна група мигранти е открита край Царево, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Снощи около 20.30 ч. по второкласен път на около 2 км от Царево в посока с. Лозенец полицаи спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес МL 320“, със старозагорска регистрация, управляван от 23-годишния Д. Х. от Чирпан. В колата са открити 15 нелегално преминали границата на България чужденци, всички без документи за самоличност, но самоопределили се като граждани на Ирак.

Водачът на автомобила Д. Х., както и петима от мигрантите са отведени и задържани в Районно управление – Царево за срок от едно денонощие. Останалите 11 човека са отведени и задържани в ГПУ – Царево за срок от 24 часа. Спрямо българския гражданин е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Нелегално преминалите ще бъдат настанени в специализиран център.

Припомняме, че два дни по-рано бургаските полицейски служители от Второ и Пето Районно управление – Бургас задържаха микробус „Ивеко 35 С 10“, със софийска регистрация, управляван от 49-годишната М. К. от Кюстендил. С микробуса са се превозвали 32-ма ирачани, сред които жени и деца. Задържани бяха и двама мъже – на 33 и 38 години, и двамата от Кюстендил, които с леки автомобили ескортираха микробуса с нелегално преминалите границата на България.

Около 01.00 ч. вчера пък на пътя Ахтопол - с. Варвара, в района до Падналите мостове, служители от Районно управление - Царево установиха, че водачът на л.а. „Мазда 6“ – 36-годишният В. Н. от София, превозва петима мъже, без документи за самоличност, нелегално преминали границата на България, самоопределили се като граждани на Иран и Ирак.

С новите 15 нелегално преминали броят на задържаните от полицейските служители на Областната дирекция на МВР – Бургас мигранти само за два дни нараства до 52. Образувани са три бързи полицейски производства за каналджийство по чл. 281 от НК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама