Куп звезди ще пеят за Деня на Варна

11:52, 06 авг 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Истинско съзвездие ще радва с изпълнения варненци и гости на града на 15 август. Успение Богородично е Ден на Варна и по традиция е неработен за жителите на морската столица.

Празникът ще започне в 8 ч. с тържествена архиерейска света литургия в старинния храм „Успение на Пресвета Богородица“ (до Големите Римски терми). Оттам в 10,15 ч. ще тръгне литийно шествие до катедралния храм „Св. Успение Богородично“, където тържествено ще бъдат издигнати знамената на града, на България и ЕС.

От 18 ч. на входа на Морската градина започва детско екошоу „Забавни игри“. По същото време в новата обществена зона до морската гара е награждаването на победителите от 16-ата международна ветроходна регата „Кор Кароли“.

От 19 ч. в Двореца на културата и спорта е началото на Европейското младежко първенство по хандбал. В същия час на сцена „Раковина“ в Морската градина започва концерт за децата с водещ Богдан Томов, а на ларгото пред хотел „Черно море“ ще свири представителният духов оркестър на Военноморските сили.

В 20 ч. кметът Иван Портних ще връчи почетните звания на заслужили варненци. Тържествената церемония ще бъде последвана от концерт на оркестър „Анима“ и “uBGrade” със специалното участие на Поли Генова. В 20,30 ч. край пеещия фондан на площад „Независимост“ започва симфоничен концерт с участието на оперни изпълнители.

В 21 ч. в Алпинеума в Морската градина ще бъде представен светлинният визуален проект „Тайната градина“, а в новата обществена зона на пристанището ще започне голям концерт с участието на Славин Славчев, група P.I.F., Деси Добрева, Поли Генова и група LaTiDa, Мария Илиева, Криско, 100 кила. Предвидено е и лазерно шоу. Водещ на програмата ще е Део.

Традиционните празнични илюминации са с начален час 23,45 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама