В Плевен над 765 хил. лева от неустойки отиват за ремонти

14:49, 06 авг 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 765 335 лв.ще бъдат освободени за резерва на инвестиционната общинска програма на Плевен. Това показва справка на сайта на общината.

Парите са от неустойката по договора за изпълнение на новата контактна тролейбусна мрежа на Плевен, за която общината постигна споразумение с фирмата – изпълнител. Сумата на практика е дължимата последна вноска, останала за сметка на община Плевен поради забавянето на проекта . Така с решение на общинския съвет, резервът по това перо за тази година става общо 779 000 лв., съобщи председателят на местния парламент Мартин Митев. Промяната е част от решение за актуализация на общинския бюджет за 2016 г., прието на редовното заседание на 28 юли.

„Общинският съвет прие изменения в инвестиционната програма на Община Плевен, финансирана с бюджетни средства. Промените касаят отпадане на някои обекти и допълването на списъка с нови“, обясни Мартин Митев.

Спешно трябва да бъде изградена подпорна стена на река Чернелка в село Горталово, като предвидените средства за това са в размер на 12 000 лв. Още 6000 лв. са заложени за ремонт и на една от основните улици в населеното място – ул. „Г. Димитров“.

Нов обект в списъка е и ремонта на пътя Плевен – Търнене. Заложената сума в тази част е в размер на 25 000 лв.

По предложение на председателя на общинския съвет списъкът е допълнен с още един обект – ремонт на покрива на читалище „Пробуждане 1897“ в село Пелишат. За читалището беше представена количествено-стойностна сметка и гласувана сума в размер на 6 000 лв.

Общинският съвет в Плевен е приел решения и за продажба на 15 общински обекти, сочи още справка на сайта на общината.

Петнайсет са и решенията за отдаване под наем на общински обекти. За полугодието са гласувани поредица от стратегически документи - план за приватизация, програма за управление на общинските имоти, програми за развитие на общинските фирми и други. Одобрено е участието на Плевен в пет европроекта.

От януари досега Районната прокуратура не е протестирала и не е искала отмяна или спиране на незаконосъобразни актове на местния парламент. Има едно "отлагателно вето", наложено от кмета върху решение на общинския съвет, а областният управител е върнал за ново обсъждане две решения - за учредяване на безвъзмездно право на ползване на читалище "Слънце-1927" в село Ралево и за предоставяне на мери, пасища и ливади от Общинския поземлен фонд. Общо местният парламент е приел 212 решения от януари до края юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама