Наши и гръцки полицаи атакуват пограничните райони

16:37, 06 авг 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес до 30 октомври започват съвместни проверки на българо-гръцките екипи за контрол на пътното движение в пограничните райони.

Смесени наряди ще следят приоритетно за спазване на скоростните режими, неправилно изпреварване, употреба на алкохол, валидност на документите на водача и на превозното средство, контрабанда на стоки и превоз на хора с нередовни документи за пребиваване, съобщават от МВР.

Съвместните контролни проверки се осъществяват на реципрочен принцип в пограничните райони на Кулата - Промахон, Илинден - Ексохи, по предварително изготвен график.

Наши пътни полицаи се включват в проверки на територията на Гърция, а към патрулиращите екипи отОбластната дирекция на МВР в Благоевград и други поделения в страната, ще се присъединят техни гръцки колеги. 

Екипи ще следят за валидност на свидетелствата за управление на МПС, документите за регистрация, задължителни застраховки и други, както и за техническото състояние на автомобилите. 

Пътните полицаи ще осъществяват и контрол по отношение контрабандата на цигари и други стоки, както и за превозване на хора с нередовни документи за пребиваване.

Контролните проверки се осъществяват с полицейски автомобил, оборудван със система за видеозаснемане и аудиозапис. Полицейските служители от изпращащата държава ще изпълняват дейността в националната си униформа. Те са със статут на наблюдатели, полицейското правоприлагане се осъществява от служителите от страната - домакин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама